Satulähiön Sanomat

Tanssiaiset muistelemispäivänä.

Tanssiaisat!Perinteisesti myös tänä vuonna Muistelemispäivässä tullaan laittamaan jalalla koreasti. Tämän vuoden emäntä Prinsessa Ruusunen on luvannut yhdessä puolisonsa Prinssi Philipin kanssa huomioida mahdollisimman monet toiveet. He ovat suunnitelleet musiikkilistaa, jossa vuorottelisivat klassiset tanssiaiskappaleet, joita muun muassa monissa prinsessähäissä on kuultu, ja modernimmat kappaleet, jotka ovat enemmän nuorison makuun. Tarkoituksena on tarjota mielihyvää kaikille, että uskaltautuminen tanssilattialle ei olisi väärästä musiikista kiinni. Ja toki ei tulla unohtamaan iki-ihanan Peter Bäddingin esittämiä kappaleita, jotka sopivasti tulevat rytmittämään iltaa.
 
Perinteiset tanssiaiset alkavat alkuillasta, kun äänestystulos on selvillä ja uusi pormestari pääsee virallisesti avaamaan tanssiaiset. Virallista lopetusaikaa ei tanssiaisille ole asetettu, sillä isäntäpari toivoo vain vieraiden viihtyvän mahdollisuuksien mukaan.Crooked

Piparkakkupojasta kaivataan tietoja 

Lukuisista etsinnöistä huolimatta ei Farmilta kadonneeseen Pirparkakkupoikaan ole saatu yhteyttä hänen ystäviensä toimesta. Myös Herra Susi on ollut vaitonainen eikä ole suostunut kommentoimaan keskeneräisiä tutkimuksia.
 
”Me toivomme ystävämme löytyvän pian, sillä onhan tämä valtava tragedia koko pienelle yhteisöllemme. Hän oli kunnioitettava vieras usein lilliputtien linnassa ja ilman häntä läsnäoloaan jäämme varmasti kaipaamaan piparintuoksua,” Peukalo-Liisa kommentoi kera Keijukaisprinssin pikkulinnastaan Farmilta.
 
Lukijoiden toivotaan esittävän kaikki tietonsa asiasta suoraan Herra Sudelle. Piparkakkupojan löytämiseen johtavista vihjeistä ei voida luvata maksaa palkkiota, mutta hyvän mielen niistä saa, kun oikeus toteutuu!

------------MAINOS------------

Jörön huutokauppa
JÖRÖN HUUTOKAUPPA

Kunnioitettu panttilainaamon pitäjä Jörö ilmoittaa, että on tullut aika huutokaupata taas maagista omaisuutta muiden haltuun.

Huutokauppa tullaan järjestämään Muistelemispäivänä äänestämisen ohessa, joten shekit kannattaa varata matkaan ostoja varten. Tarjolla tulee olemaan muun muassa punaiset kengät, Hamelnin pilli ja muita merkittäviä esineitä, joista voi etukäteen kysellä Jöröltä.

------------MAINOS------------

Varaa terveystarkastus

Pitseria Ali Baba lahjoittaa Muistelemispäivään ruokavarantojaan.

Pitseria Ali Baba on luvannut lahjoittaa elintarvikkeita Muistelemispäivien juhlien järjestämiseen, jotta päivän aikana saadaan maittavaa ja tuoretta ruokaa. Ruoan valmistamisesta vastaavat jo niin monista juhlista tutut Tuhkimon sadun pikkuhiiret Hulina, Vilinä, Pölinä ja Pipsa, jotka ovat tottuneita uurastamaan sekä Ruususen ja Philipin taloudessa että Kaunottaren ja Hirviön juhlissa.
 
Perinteistä poiketen ei Muistelemispäivänä tarjota yhtä suurta juhlaruokaa, sillä äänestyspäivän vuoksi ruokailua on hyvä rytmittää. Siksipä ruoka on luvattu laittaa esille tarjoilupöydälle, josta jokainen voi itselleen parhaana hetkenään käydä napsimassa herkkuja suuhunsa.

“Me olemme päättäneet pitäytyä perinteisellä linjalla!” Hulina piipittää innoissaan ja jatkaa: “Olemme aikoneet valmistaa ihanaisia voileipäkakkuja sekä prinsessamaisia täytekakkuja, jolloin jokainen saa masunsa täyteen.Kakku. Ja toki poppareita, vaahtokarkkeja ja muuta pientä järsittävää on tarjolla. Varmaan Ruusunen haluaa myös salaattia tarjolle, joten sitäkin varmaan laitetaan, mutta kyllä pääpaino on herkuttelussa, sillä onhan nyt juhla.”

 Toden totta vieraat ovat varmasti kylläisiä, jos pääsevät maistamaan pikkuhiirten herkkuja. Hiiret ovat luvanneet huomioida myös erilaiset ruokavaliot mitä kohteliaimmin, jotta jokainen saisi itselleen purtavaa. Vain satumaan herkulliset taikamarjat ja -sienet tulevat varmaan puuttumaan tarjottavien listalta.


Pormestarin tärkeä tehtävä

Moni lukija on kysellyt, että mitä pormestarin virkaan oikeastaan kuuluu. Toimitus lähti tätä selvittämään ja asteli suoraan leijonan suuhun  matkaten hallintorakennukseen. Siellä Lumikki tarjosi luettavaksi kirjan, johon on kirjattu pormestarin tehtävät selvästi. Pormestarin tehtävät ovat pysyneet samoina jo useamman sadan vuoden ajan, koska muutoksille ei ole ollut tarvetta.

Äänestä!Ne kuuluvat näin:
  1. Pormestarin tärkein tehtävä on pitää satuolennot piilossa ihmisiltä. Maailmamme voisi olla vaarassa, jos totuus paljastuisi meistä. Siksi pormestari on velvoitettu tekemään yhteistyötä 13. Kerroksen kanssa.

  2. Pormestarin tulee turvata rauha satuolentojen keskuudessa kera hänen valitsemansa sheriffin ja varapormestarin parhaalla katsomallaan tavalla.

  3. Pormestarin tulee huolehtia yhteisön edusta, vaikka yksilöt saattaisivat olla ajatusta vastaan. Pormestarin tulee siis huolehtia sekä Satulähiön että Farmin asukkaiden hyvinvoinnista. 

  4. Pormestari huolehtii satuyhteisön varoista. Jokaiselta uraa tekevältä kerätään veroa ja lahjoituksia satuolentojen olojen parantamiseksi. Tämän kirstun ylin vartija on pormestari ja hän jakaa varat kohteisiin.

  5. Varapormestari huolehtikoon yllä mainituista tehtävistä, kun itse pormestari on estynyt näin toimimasta.

Seuraavassa numerossa paljastamme ehdokkaat, jotka lähtevät tavoittelemaan tätä kunnioitettavaa tehtävää. Tulevalla pormestarilla on paljon haasteita edessään, mutta varmasti myös hienoja hetkiä.
Satulähiöpankki


            2/2017 - Satulähiön Sanomat.  Copyright 2017.

Lähetä toimitukselle juttuvinkki!

Numerot: 1/2016 | 2/2016 | 1/2017 | 2/2017 | 3/2017