Satulähiön Sanomat

Muistelemispäivä täällä taas!

Taas on aika satuolentojen kokoontua Muistelemispäivän viettoon. Tämä päivä on usein ollut täynnä surua ja murhetta, mutta antanut meille myös toivoa huomisesta. Tuleva Muistelemispäivä on historiallinen, sillä vaaleja ei ole järjestetty pariin sataan vuoteen, joten paljon uudistuksia on varmasti luvassa. Mutta ehkä tämä kertoo tulevasta. Emme voi lähteä kohti uutta, ellemme hylkää jotain vanhaa taaksemme. Koska Kuningas Cole on valinnut olla paljon poissa, on parasta satuolennoille, että he saavat uuden pormestarin. Pormestarin, joka malttaa olla läsnä ja välittää meistä.

Muistelemispäivä on tarkoitus nauraa, iloita, muistella, surra ja eheytyä. Me olemme kokeneet paljon satumaassa, sieltä paetessa ja täällä. Nuo muistot ovat tehneet meistä sellaisia, mitä me nyt olemme.  On aika katsoa eteenpäin. Kuten juhlapuheessakin sanotaan, on vanhat tekomme annettu anteeksi. Ne eivät paina harteitamme ja voimme keskittyä kehittämään tulevaisuutta, joka olisi kaikille toivoa täynnä. Siksi suhtautukaa äänestykseen sille kuuluvalla tärkeydellä. Sillä sinä päätät, millaisen tulevaisuuden meille haluat!


Äänestä Lumikkia!

Tappelu pitseria Ali Babassa 

Lauantaina vain viikko ennen Muistelemispäivää tapeltiin rajusti pitseria Ali Babassa. Silminnäkijöiden mukaan Hirviö ja Puunhakkaaja äityivät ensin kovaääniseen suukopuun, jonka jälkeen otettiin pian myös nyrkit käyttöön. Vain vaivoin pelästyneet kanssasatuolennot väistyivät tuota ärjyvää kasaa, joka hakkasi toisiaan niin, että veri lensi.  Paikalle saapui virkavallan edustajana lopulta Herra Susi, joka erotti riitapukarit toisistaan ja hääti heidät ulos.
 
”Uusien kalusteiden korvaaminen tulee olemaan kallista, ” pitserian omistaja Ali Baba murehtii. Tappelun seurauksena puolet asiakaspöydistä ja –tuoleista jouduttiin poistamaan pitseriasta eikä korvaavaa kalustoa ole vielä saatu. Pitseria on kuitenkin ollut auki normaaliin tapaan, vaikka sieltä on aiempaa enemmän haettu mukaan ruokia.


-

------ VAALIMAINOS -------
Äänestä Saapasjalkakissaa!

Veikö kissa äänesi? – Saapasjalkakissa asettuu pormestariehdokkaaksi

”Satuolentojen hyvinvointi on minulle ensisijaista. Saan todistaa päivittäin Farmilla kurjuutta ja selittämättömiksi jääneitä katoamisia.”

Vaan mitä ihmettä kissa saisi aikaan Farmilla?

”Kaikkien satuolentojen yhteisesti kustantama, yhtäläinen oikeus lumouksiin on mielestäni ainoa tapa tämän reservaatin olojen parantamiseen. Lumousten avulla kaikki pääsevät sulautumaan omaa tahtiaan ympäröivään maailmaan.”

Lumoukset ovat kalliita etenkin Farmin asukkaille, joilla ei juuri ole tuloja. Eikö olisi halvempaa, että satuolennot tulisivat julki ihmisten maailmalle omana itsenään?  

”Vapaaehtoinen sulautuminen lumousten avulla on tie salassapysymislain jatkoarvioon. Harkitsemattomat päätökset ovat harvoin hyviä.”

Tavanomaisesta poiketen kissa on jo nyt ihmishahmossa. Eivätkö pormestarinvaalit suju ilman lumousta?

”Heh, en halua pohtia karvapallojen mahdollisuutta vaalipaneelin aikana.” Toteaa kissa silmäniskun siivittämänä.

Pormestarinvaaliehdokas Saapasjalkakissa on tavattavissa Farmilla. 

ÄÄNESTÄ SAAPASJALKAKISSAA!

------ VAALIMAINOS -------

Tulipalo Prinsessa Ruususen ja Prinssi Philipin kartanossa.

Viikko sitten pariskunta yllätti tunkeutujan kotikartanostaan. Tunkeutuja koitti  peitellä jälkiään ja sytytti kartanon tuleen. Kartanon yläkerta kärsi mittavia savuvahinkoja, joten juhlapaikkaa on siirretty. Prinsessa Ruusunen ja Prinssi Philip ovat vuokranneet naapuritontillaan olevan vanhan asemarakennuksen, jota nykyään käytetään juhlatilana. Rakennuksessa voidaan Muistelemispäivää viettää rauhassa ilman, että ulkopuolisia tulee sinne häiritsemään, sillä juhlatila on usein paljon tyhjillään. Suuntaa siis kartanon sijaan vieraiseen asemataloon, jossa vietetään historiallista äänestyspäivää sekä juhlitaan Muistelemispäivää.  Mainittakoon, että Prinssi Philip on luvannut maksaa mittavan löytöpalkkion, jos syyllinen tuhopolttoon saadaan selville.

“Tämä on suorastaan törkeää, että omaisuuttamme koitetaan turmella näin. Rakas vaimoni on peloissaan moisesta hyökkäyksesta ja haluan syyllisen löytyvän, sillä koko kartano olisi tuhoutunut, jos emme olisi sattuneet olemaan paikan päällä. Siksi lupaan maksaa kolmen tuhannen euron palkkion sille, joka paljastaa meille tuon tulipalon aiheuttajan ja näin edesauttaa syyllisen kiinni joutumista.” Prinssi Philip kommentoi.Äänestä Sinipartaa!

Ehdokkaat selvillä

Määräaikaan mennessä pormestariehdokkaiksi ilmoittaui neljä satuolentoa. Nämä rohkeat ja uskaliaat ovat Prinssi Uljas, Lumikki, Siniparta ja Saapasjalkakissa. Kisasta odotetaan tulevan kovin tasainen ja ehdokkaat ovat tavattavissa koko juhlapäivän ajan. Heidän ajatuksiaan kuullaan vaalipaneelissa ja jokainen heistä kannustaa vielä erikseen juttusilleen tuloa. Kukaan ehdokkaista ei myöskään ole virallisesti julkistanut tietoa, että kenet he ottaisivat varapormerstariksi ja sheriffiksi. Päivästä tulee siis hyvin kutkuttava. Tähän lehteen on jokainen ehdokas saanut tehdä myös oman vaalimainoksensa. Toimitus suosittelee lukemaan ne huolella.
Äänestä Prinssi Uljasta!

Farmipankki  


3/2017 - Satulähiön Sanomat.  Copyright 2017.

Lähetä toimitukselle juttuvinkki!

Numerot: 1/2016 | 2/2016 | 1/2017 | 2/2017 | 3/2017